News / Nordicon News 16.08.2024 – BMSB sesonki 2024 – 2025
16
Aug
16
Aug

Nordicon News 16.08.2024 – BMSB sesonki 2024 – 2025

Australian ja Uuden-Seelannin Brown Marmorated Stink Bug -ohjeistus kaudelle 2024-2025

Kauden 2024 – 2025 BMSM (Brown Marmorated Stink Bug) sesonki on asetettu 01.09.2024 – 30.04.2025 välille. Kaikki tällä aikavälillä lähetetyt lähetykset, jotka sisältävät riskiluokituksen saanutta tavaraa tai on valmistettu/laivattu riskiluokituksen saaneesta maasta, on fumigoitava.

Fumigointi

Mikäli lähetys tarvitsee fumigoinnin, tarjoamme tämän via Antwerp reitityksellä hintaan EUR 45,- / w/m (min EUR 350,-, sisältäen serifikaatin) ja via Singapore reitityksellä hintaan USD 60,- / w/m (min USD 175,- ) + USD 100,- / sertifikaatti.
Jos lähetys toimitetaan Australiaan tai Uuteen-Seelantiin ilman fumigointia, ja lähetyksen saapuessa perille käy ilmi että fumigointi olisi ollut tarpeellinen, kaikki aiheutuneet kulut veloitetaan vastaanottajalta.

Jos haluatte lisätietoa, pyydämme teitä olemaan yhteydessä vienti-osastoomme osoitteessa exportfinland@nordic-on.com.

Tarvitsemme Australiaan ja Uuteen Seelantiin lähteville lähetyksille kopion kauppalaskusta, jossa mainitaan lähetyksen alkuperämaa ja HS-koodit, sekä BMSB-todistus, jolla vahvistetaan tarvitseeko lähetys fumigointia, vai kuljetetaanko lähetys ilman fumigointia laivaajan vastuulla. Tarvitsemme kauppalaskun ja BMSB dokumentin dokumentticlosingiin mennessä.

Lähetämme buukkauksen yhteydessä BMSB-dokumentin, jonka suosittelemme tallentamaan, sillä samaa dokumenttipohjaa tullaan käyttämään koko BMSB-kauden ajan. Ilman kauppalaskua ja BMSB-dokumenttia emme voi lastata lähetystä Helsingistä.

Jokaisella lähetyksellä tulee olla fumigaatio-sertifikaatti tai BMSB-dokumentti, jolla vahvistetaan että lähetys ei tarvitse fumigointia. Ilman jompaakumpaa dokumenttia lähetys pysäytetään, ja voidaan vapauttaa vasta dokumenttien saamisen jälkeen. BMSB-dokumentti tulee olla laivaajan puolesta täytetty, allekirjoitettu ja leimattu.

Fumigointia ei tarvita lähetyksille, joiden alkuperämaa on Suomi tai jokin muu riskittömäksi luokiteltu maa tai tuote. Mikäli tavaran alkuperä on jokin riskiluokituksen saaneista maista, BMSB-fumigointi vaaditaan. Suoralla yhteydellä Antwerpenin kautta lähetys tulee fumigoida, sillä Belgia on luokiteltu riskimaaksi.

Tarkempi ohjeistus tuotenimikkeistä, joilla on riskiluokitus, löytyy osoitteesta www.agriculture.gov.au/bmsb

Maakohtaiset ohjeistukset

Tarkimmat ohjeistukset maakohtaisesti saa suoraan Australian ja Uuden-Seelannin hallitusten sivuilta:

Australia:
https://www.agriculture.gov.au/biosecurity-trade/import/before/brown-marmorated-stink-bugs

Uusi-Seelanti:
https://www.mpi.govt.nz/import/vehicles-machinery-parts/brown-marmorated-stink-bug-requirements-for-importers/

BMSB-riskiluokituksen saaneet maat

Jos lähetyksen alkuperämaa tai lastauspaikka on jokin oheissa listauksessa oleva, BMSB-fumigointi vaaditaan.